Dato

Danske Soldater- og Marineforeninger står vagt i gevær

Af Leif Mortensen. Marineforeningen Tidsskriftet ”Under Dannebrog”. 

Øget pres på økonomi og personelressourcer medfører helt naturligt, at Forsvaret i mange år har haft, og i endnu større grad nu har fokus på håndtering af de mange nationale og internationale militære opgaver.  

De fire forsvarsrelaterede foreninger: Danske Soldaterforeningers Landsraad, herunder bl.a. Danmarks Veteraner, De Danske Forsvarsbroderselskaber, Flyvevåbnets Soldaterforening og Danmarks Marineforening arbejder samlet under paraplyorganisationen Danske Soldater- og Marineforeningers Fællesråd, der sørger for at koordinere deres indsats med Kongehuset og Forsvaret. Her særligt ved de store landsdækkende begivenheder som for eksempel Tronskiftet og Flagdagen. Udover at de fire foreninger har kammeratskabet til fælles, støtter de op om Forsvaret via en fundamentale landsdækkende indsats for veteranerne og opgradering af den forsvarspolitiske vilje i den danske befolkning, særligt i rammen af organisationen Folk & Sikkerhed.  

Den Nationale Flagdag  
Den Nationale Flagdag er uden tvivl blevet vores største samlede indsats og anerkendelse af veteranerne på landsplan. Det gør vi i den overbevisning, at det er vores godt 42.000 medlemmer i Dansks Soldater- og Marineforeningers Fællesråd, der udgør, ikke bare det lokale fundament for gennemførelse af Flagdagen ude i landet, men så sandelig også i Kastellet og Holmens Kirke i København, siger Steen Engstrøm der er landsformand for Danmarks Marineforening og formand for Danske Soldater- og Marineforeningers Fællesråd.  

Ifølge Steen Engstrøm er det de Danske Soldater- og Marineforeningers medlemmer, der i vid udstrækning er primus motor for fastholdelsen af historien og traditionerne samt forsvarsviljen på Danmarks, Monarkiet og Forsvarets vegne. – Uden vores tilstedeværelse med faner og flag, som vi altid stiller med i det ganske land, såvel til Den Nationale Flagdag som i alle andre sammenhæng ved mindedage og højtideligholdelser af danskernes indsats for fædrelandet, vil disse mærkedage nok være en noget tam oplevelse, hvis de da overhovedet vil blive gennemført. ”Historien er vigtig, for uden den ved vi ikke, hvor vi kommer fra, hvor vi er og dermed ej heller, hvor vi skal hen”, uddyber Steen Engstrøm.  

FLERE
artiKLER & INDLÆG